Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky 2.ročníku SK Jatka Mutyněves cupu

3. 7. 2010

Letošní 2. ročník našeho turnaje, který se konal 3.7.2010 byl, myslím, úspěšný, byl (oproti 1.ročníku) kompletně odehrán. Jako domácí tým můžeme být také spokojeni, neboť jsme obhájili 1.místo a to přes vzrůstající konkurenci.

Zúčastnilo se 5 mužstev:

- Hospříz

- Jindřiš

- SK Motorlet Praha

- Veselý mix

- SK Jatka Mutyněves

 

Hráli jsem systémem každý s každým, 2x15 minut, 4+1. V případě nerozhodného stavu se kopaly pokutové kopy.

Výsledky:

1.místo: SK Jatka Mutyněves

2.místo: Veselý mix

3. místo: Jindřiš

4.místo: Hospříz

5. místo: SK Motorlet Praha

 

K výsledkům je pak nutné poznamenat, že SK Motorlet Praha byl složen ze 3 kluků ročníku narození 1999 a ze 3 jejich otců. Měli tedy jen jednoho na střídání a průměrným věkem byly rozhodně zdaleka nejmadší mužstvo. I přes tyto handicapy se rozhodně neztratili a byli vyrovnaným soupeřem.

O 1.místo pak byl shodnou okolností sveden krutý boj v předposledním zápase turnaje, kdy na sebe narazili SK Jatka a Veselý mix. Všem bylo jasné, že je to fakticky finálové utkání a tomu odpídal poněkud nervózní průběh. Mužstvu SK Jatka stačila na 1.místo remíza v základní hrací době. SK Jatka šli sice 2x do vedení, ale cca 5 minut před koncem utkání se naopak ujal vedení Veselý mix. Nervozita stoupala a vyvrcholila vyrovnávacím gólem z kopačky V. Prinze, který vybojoval míč po chybě obránce soupeře na jeho polovině a nekompromisně zavěsil pod břevno. Po závěrečném hvizdu jsou ale veškeré nesváry zapomenuty a určitě platí "sláva vítězům, čest poraženým".

Atmosféra byla, myslím, celkově výborná a nezkazilo jí ani přímo děsivé vedro. Slavilo se pak přirozeně ještě dlouho do noci a někteří členové a hosté SK Jatka pak slavili ještě celý druhý den, neboť, přece nebudeme nějaký sud piva vracet. Z mého pohledu byla taková oslava ještě větším sportovním výkonem, než hra samotná a tedy tito vytrvalci mají můj obdiv. Pro představu jen uvádím příklad, kdy jeden oslavující nakonec nevěděl, zda se má spát v autě za volantem a nebo v posteli, a tak zvolil to auto, kde se zřejmě cítil bezpečněji.

Rozdali jsme i několik individuálních cen.

Jako nejlepší brankář byl po zásluze oceněn Vojta Prinz, který nám, domácím, v podstatě vychytal vítězství, neboť naše snaha vracet se bránit byla mnohdy omezena nižší fyzickou kondicí.

Nejlepším střelcem byl Rigo mladší, který, jako obvykle, pálil jak u Verdunu, ale, nikoliv jako obykle, se tentokrát i často trefil do brány.

Nejrychlejší gól dala pak vycházející hvězda domácích, Aleš Martínek, který, když má svých několik minut, tak je skoro k nepřekonání. 

Ocenili jsme i nejmladší hráče z SK Motorlet Praha (Jakuba Hůlku, Jakuba Sedláčka a Honzu Chaloupku), jejichž šikovnost oceňovali jak soupeři, tak i diváci.

Nakonen jsme vyzdvihli i kondici nejstaršího hráče, Štefana Rigy.

 

Těšíme se tedy již dnes na příští ročník a věříme, že se zúčastní minimálně všichni ti, kteří se zúčastnili letos.

MB

 

 

Náhledy fotografií ze složky Turnaj VII/2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář