Jdi na obsah Jdi na menu
 


VIII.ročník Jatka Cupu - hodnocení

6. 7. 2016

Vážení Jatkaři,

tak to máme opět za sebou. Byl to již VIII. ročník a já věřím, že opět zdařilý.

Vše bylo, ale také nebylo jako každý rok. Hráli jsme opět první sobotu v červenci, od 10 hod., byly klobásy (opět výborné), pivo teklo proudem (cca 400 piv) a atmosféra byla fajn. Chtěli jsme hrát opět ve dvou skupinách po 4 mužstvech a tak jsme to měli i rozlosováno. V pátek večer ale zavolali Kondoři Ratmírov, že se jim narodil malý fotbalista, tedy kapitánovi Slavíkovi a nejsou si jisti, zda to společensky ustojí. Bohužel v sobotu ráno záznamník na telefonu kapitána jasně říkal, že neustáli a museli jsme si tak poradit bez nich.

Nepřijel pražský Motorlet, tradiční účastník posledních let. Nově ale přijeli Hasiči Blažejov v čele s kapitánem Alešem Martínkem, který tak oslabil SK Jatka. Na druhou stranu Bedrna mladší ukončil hostování v Motorletu a posílil SK Jatka.

Tedy těch „nebylo“ bylo nakonec docela dost.

Počasí bylo bezvadné, odhaduji cca 25 °C a mírný vítr. Pršet začalo až v pozdních večerních hodinách, ale to jsme již „pouze“ tancovali ve stanu a nevadilo nám to.

Hráli jsme tedy ve dvou skupinách, jedna se 4 účastníky a jedna se 3 účastníky. Poslední ve čtyřčlenné skupině po třech zápasech končil jako celkově sedmý, třetí ve skupinách si to rozdali o 5.místo a první dva ve skupinách hráli nejprve kříž a po té o 1.místo a o 3.místo.

Skupiny byly rozlosovány takto:

 1.skupina

SK Jatka Mutyněves

Hasiči Blažejov

FC Méďové

 2.skupina

Leštiči

SKZ Radlice

Hospříz

Vajgar Bojz

  1. Skupina (skupina A)

V 1. skupině na 3. místě skončili Hasiči Blažejov. První zápas s Méďama zvládli skvěle a prohráli 1:2. Na nové mužstvo skvělý výsledek. Od domácích pak již dostali trochu nařezáno – 1:8. V zápase o 5. místo pak podlehli Vajgar Bojz. Myslím si ale, že se rozkoukali velmi dobře a příští rok to bude určitě ještě lepší.

Na 2. místě ve skupině se umístili Méďové, neboť na penalty prohráli s domácími.

1. místo ve skupině obsadili SK Jatka.

2.    Skupina (skupina B)

2. skupině na 4. místě skončila Hospříz. Jak chlapci pravili, konečně na našem turnaji vstřelili první góly a tak doufám, že i přes nelichotivé umístnění odjížděli spokojeni. Přes brzké vyřazení z turnaje s námi zůstali nejen do konce, ale i dlouho po konci, za což jim náleží velká pochvala.   

Na 3. místě skončili Vajgar Bojz. Ti přijeli zjevně v podstatně silnější sestavě, než v předchozích letech. Ve skupině paradoxně ani jednou nevyhráli, ale třikrát prohráli na penalty a získali tak 3 body, zatímco 4. Hospříz za jedno vítězství na penalty měla body jen dva. Nutno ale zdůraznit, že až na penalty prohráli i s SKZ Radlice a s Leštiči. V zápase o celkové 5. místo porazili Hasiče Blažejov a pokud si správně pamatuji, umístili se tak celkově nejlépe ze svých účastí na turnaji.

Na 2. místě se umístili Leštiči a na 1. místě ve skupině SKZ Radlice.

 

 

                                                         1.A x 2.B

 

SK Jatka Mutyněves x Leštici 0:1

V tomto zápase, dle mého názoru, došlo k prvnímu překvapení. Jatka do té doby předváděli myslím velmi slušný fotbalový výkon. Médi jsme ve skupině sice porazili až na penalty, ale v zápase jsme měli daleko více ze hry a vítězství jsme si zasloužili. Do zápasu s Leštičema jsme ale nastoupili zcela bez energie, bez pohybu a zřejmě jsme si mysleli, že vítězství přijde samo. Jenže jsme si celkem rychle dali vlastní gól a místo, aby nás situace vyburcovala, pokračovali jsme ve zcela bezkrevném výkonu. Na konci jsme se pak dokonce začali věnovat drobné diskusi s rozhodčím, místo pořádné hry, a tak bylo po nadějích zcela. Zaslouženě jsme prohráli v poměru 0:1 a bylo po nadějích na celkové vítězství.

2.A x 1.B

FC Méďové x SKZ Radlice 0:2

Od tohoto zápasu jsem osobně očekával drama a byl jsem zvědavý, jak dopadne. Oba týmy se ve skupinách prezentovali fotbalovostí a bylo jasné, že oba si brousí zuby na celkové vítězství, zvláště po zaváhání domácích v zápase s Leštiči. Radlice ale zápas nakonec zvládli s přehledem a v tomto důležitém utkání jasně zvítězila zkušenost nad mládím. Výsledek 2 : 0 pro Zoufalce z Radlic.

ZÁPAS O 3. MÍSTO

SK Jatka – FC Méďové 5:0

Opakoval se tedy loňský zápas o 3. místo. Loni jsem na tomto místě psal: „FC Méďové šli do zápasu jako favorité. My jsme měli ale za sebou skvělé publikum a na své straně samozřejmě i dokonalou znalost hřiště.“ Troufám si říct, že letos to již neplatilo. Vzhledem ke změnám v sestavě, o kterých jsem shora psal, jsme již outsideři nebyli, o čemž nakonec svědčil i dosavadní průběh turnaje. Zápas byl tedy zcela otevřený. My jsme si ale dali pozor na to, abychom nedostali první gól, jak se to stalo v prvním dnešním zápase s Méďama, neboť znovu srovnávat skóre se nám nechtělo. To se také povedlo a po závaru před bránou zavěsil nechytatelně Hugo st. Za chvíli se podařilo přidat druhý a třetí gól a nakonec z toho byl pro Médi debakl, neboť závěr zápasu již zjevně vypustili. Na jejich obranu je nutno dodat, že vzhledem k systému, když nepřijeli Kondoři Ratmírov, museli hrát Méďové dva zápasy po sobě, zatímco my jsme měli jeden zápas na odpočinek. Naší výhodou pak samozřejmě byla opět dokonalá znalost hřiště a podpora diváků.

 

FINÁLE

Leštiči – SKZ RADLICE 0:4

 

Ve finálovém utkání byli jasným favoritem Zoufalci z Radlic a to také beze zbytku potvrdili. Leštiči na větší odpor již zjevně neměli morální ani fyzickou sílu a tak bylo finále až příliš jednoznačné. O to víc mrzelo nečekané naše zaváhání v semifinálovém souboji s Leštiči, neboť si dovolím tvrdit, že bychom byli snad výraznějším soupeřem Zoufalců a při podpoře našeho kotle to mohlo být pravé finálové drama. Na kdyby se ale nehraje, prohráli jsme si to sami. Gratulace Zoufalcům, kteří po několika letech se stříbrem opět dosáhli na zlato. Jejich brankář pak po zásluze dostal cenu pro nejlepšího gólmana, neboť přepsal brankářské statistiky turnaje. Neobdržel totiž jediný gól ze hry. Také velmi gratuluji. Kromě toho si získal i naše velké sympatie, když jako jediný ze Zoufalců s námi setrval i déle po turnaji, popil nějaké to pivo a zkousnul klobásku.

 KONEČNÉ POŘADÍ:

1.         SKZ Radlice

2.         SK Leštiči

3.         SK JATKA MUTYNĚVES

4.         FC MÉĎOVÉ

5.         Vajgar Bojz

6.         Hasiči Blažejov

7.         Hospříz    

Pro náš archiv sestava SK Jatka:

1. Václav Prinz - brankář (v posledním zápase kvůli zranění střídán synem Štěpánem)

2. Jan Bednář – obrana

3. Jan Víteček ml. –útok, případně obrana

4. Jan Víteček st. – Hugo – obrana

5. Martin Bedrna – útok, případně obrana

6. Jirka Pulpán – útok

7. Zelí – útok

8. Štěpán Prinz – útok a nejlepší střelec turnaje po penaltovém rozstřelu se Zelím.

 

Jako vždy, díky všem, speciálně však našim ženám za skvělé klobásy, Petrovi Kubíčkovi za pivo, Monice Vítečkové za dort pro opět čtvrté Médi,  panu starostovi a obci Blažejov za celkovou podporu. Honza Havel Mutyňku zase skvěle upravil, ostříhal, obec zajistila i toaletu a stoly do stanu, což bylo bezvadné.

 Těšíme se na příští rok a snad i vy. Bude to již IX. ročník a tedy předzvěst velkého výročí. Pro všechny účastníky pak doplňuji, že stan byl i letos otevřený až do ranních hodin. Do pozdních večerních s námi byli Leštiči. Poměrně slušně dlouho setrvali i hráči z Hospříze a Hasiči Blažejov. Chvíli i pár zástupců Vajgar Bojz a zmiňovaný brankář z Radlic. Kdybyste příště chtěli setrvat i další, budeme určitě moc rádi a budete vítáni.

MB

 

 

Náhledy fotografií ze složky SK Jatka cup 2016

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

business writing service m736ma

(Eugenesnick, 6. 4. 2023 14:32)


Thank you. I value it!
cheapest essay writing service https://quality-essays.com best college essay writing service https://researchproposalforphd.com

VELKÁ REPORTÁŽ Z MUTYNĚVSI

(SKZ RADLICE, 9. 7. 2016 10:55)

Opravdu rozsáhlou reportáž z Jatka Cupu s mnoha fotkami, včetně holek u klobásek, s hlasy borců z domácího celku, od Leštičů, penaltový příběh Vajgar Bojz, jednoho ratmírovského porodu, srovnání FC Méďů s SKZ v čase 1997-2016 a mnoho a mnoho dalšího si můžete přečíst na www.skzradlice.estranky.cz

Jatka Cup 2016 v dnešních novinách

(David, 9. 7. 2016 10:48)

Ahojky, Jatkaři a další! V dnešním (sobotním) JINDŘICHOHRADECKÉM DENÍKU vyšel velký článek o Jatka Cupu.

Mluví v něm jakýsi Michal Bedrna...

"Zoufalec a Zoufalci"

(David, 6. 7. 2016 11:18)

Ahoj, Jatkaři!

Díky moc za povedený ročník, moc a moc jsme si to užili. Jatka cup je želbohu jedinou příležitostí, kdy se za celý rok sejdeme z SKZ RADLICE opravdu všichni.

Letos jsme si předem naplánovali a slíbili společný tah Radlicemi a bezezbytku jsme to splnili - končili jsme po páté ráno. Chtěli jsme udělat stylové fotky a také zkontrolovat naše hřiště, kam bychom za dva roky rádi dostali turnaj k našemu čtvrtstoletí, leč jeho stav je nyní fakt žalostný.

Nicméně jsme si slíbili, že jak jsme letos slavili v Radlicích, tak to chceme za rok zopakovat - ale u vás v Mutyňce. Je to sice těžké, když jsme hráči i řidiči, ale nějak to vymyslíme, třeba s sebou vezmeme na vaší louku stany.

Klobásky byly super, asi nejlepší, co kdy vaše skvělé holky na Jatka Cupech grilovaly. Měli jsme je všichni, fakt. Třeba já hned tři. Pivo bývalo v předchozích pěti letech lepší, ale vem to čert...

Tak na viděnou na IX. ročníku, kam se už nyní hrdě hlásíme (i s těmi stany).