Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za X.ročníkem

17. 7. 2018

Ohlédnutí za jubilejním X. ročníkem Jatka cupu

 

Jubilejní ročník se konal, jako obvykle, první prázdninovou sobotu, která letos vyšla na 30.6.2018. Nakonec se podařilo turnaj naplnit a zúčastnilo se opět osm týmů, které byly standardně rozděleny do dvou skupin:

 1. SKUPINA

SKZ Radlice

Sedlo

Číměř

FC Méďové

2. SKUPINA

Hasiči Blažejov

SK Mutyněves

Hospříz

Sokolíci

          Měli jsme tedy tři nováčky (Sedlo, Číměř a Sokolíky), od kterých nikdo nevěděl, co očekávat. Naopak se nezúčastnili obvyklí účastníci, jako Leštiči či Ratmírov.

Po prvních kolech bylo ale zjevné, že 1.skupina je kvalitativně o třídu výš, než druhá. To je třeba otevřeně přiznat. Domácí tým byl oslaben o mladé koně, neboť dva z nich jeli objevovat krásy Asie a třetí nemohl hrát pro zranění. Naše kvalita tím skutečně podstatně klesla, a tak jsme byli rádi, že můžeme bojovat ve slabší 2.skupině. I přesto jsme první zápas nezvládli, když jsme sice vedli a řekl bych, že „jsme byli na míči silnější“, avšak nechali jsme si dát hloupý gól a v penaltovém rozstřelu jsme neuspěli. Rozhodující penaltu jsem kopl do tyče. Naštěstí jsme v dalších dvou zápasech udělali správné taktické změny, když Hugo se posunul do útoku a nevracel se (to od něj ani nelze očekávat), ale nějaký gól dal a vzadu jsme bez velkých problémů uhráli nulu. Hasiči Blažejov naopak v dalších utkáních neuspěli vůbec, když vzájemný souboj s Hospřízí rozhodla možná trochu sporná penalta. Sokolíci však již proti Hasičům dominovali zcela přesvědčivě (5:1), a proto nás nakonec ztráta dvou bodů v utkání s Hasiči mrzet nemusela, neboť jsme i se sedmi získanými body skupinu vyhráli.

V 1. skupině se pak hrál opravdu fotbal (a nikoliv kopaná) a jako organizátory nás při pohledu na souboje v 1. skupině muselo těšit, že se náš turnaj dostal na takovouto fotbalovou úroveň. Asi předčasným finále byl pak souboj mezi SKZ Radlice a FC Méďové, který nakonec vyzněl 3:1 pro mladé kluky z Jindřichova Hradce. Myslím si ale, že si to kluci zasloužili, neboť se našeho turnaje účastní mnoho let pravidelně a přes svoji nespornou fotbalovou kvalitu zde doposud výraznější úspěch nezaznamenali. Bylo vidět, že chlapci jak fotbalově, tak mentálně dospěli a pokud k nám zavítají i v následujících letech, budou zcela jistě již vždy horkým kandidátem na zlato. Zde jasně platí, že těmto klukům stárnutí zatím prospívá, což se o některých ostatních týmech říct nedá.

V bojích o umístnění se pak potvrdilo, co jsem uvedl na začátku. Tedy, že 1.skupina byla skutečně fotbalově jinde, a proto všechny týmy z 1.skupiny své duely celkem bez větších problémů zvládly vítězně. Asi nejmarkantnější rozdíl byl v zápase o 3.místo, kde Radlice unavenou Hospříz doslova přejeli.

Pokud jde o finále, myslím, že Méďové měli k domácím, zejména vzhledem k jejich po dlouhá léta špatné bilanci, určitý respekt. Bohužel ale při neúčasti našich mladých jsme nebyli schopni konkurovat a i finále bylo jen záležitostí skóre. To se nakonec zastavilo z pohledu domácích na stavu 0:4, a tak si Méďové odnesli z našeho turnaje zasloužené první zlato.

ZÁVĚREČNÉ UMÍSTNĚNÍ

  1. FC Méďové
  2. SK Jatka Mutyněves
  3. SKZ Radlice
  4. Hospříz
  5. Sedlo
  6. Sokolíci
  7. Číměř
  8. Hasiči Blažejov

        Důležitá zpráva je, že se opět celý turnaj obešel bez výraznějších zranění. Počasí bylo tentokráte chladnější. Dopoledne vyloženě zima. Zmrzlina, kterou jsme připravili jako oživení našeho občerstvení, se dopoledne neprodala žádná. Odpoledne již trochu vysvitlo sluníčko a oteplilo se, a tak se nakonec prodalo na padesát nanuků.

         Loni jsme psali, že se pokusíme udělat X. ročník skutečně jubilejním. Dělali jsme, co jsme mohli. Zda se to podařilo, musí posoudit účastníci sami. Co se povedlo určitě, byla tombola, kam se nám podařilo získat hodnotné ceny a tomu odpovídal zájem o lístky. Věřím, že zvláště výherci byli spokojeni.

Sestava domácích

brankář - Václav Prinz

obrana - Jan Víteček st. (v prvním utkání, pak již útok), Michal Bedrna, Libor Nežerka (od druhého utkání),

útok – Jindra od Špiklů (po prvním utkání odstoupil pro zranění), Petr Beníšek, Vítek Hřava, David Mikš

                                                                                  MB

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář