Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestr 2010

7. 1. 2011
O vánočních svátcích jsme, jako každý rok, hrálI v Jarošovské hale, tentokrát 2x mezi vánočními svátky a Silvestrem a sezónu jsme ukončili již tradičně Silvestrovským zápasem venku, tentokrát spíše na ledu než na sněhu.
První zápas (Jarošov – hala):
Na první zápas jsme dorazili všichni hlášení a potom jsme se přívlékli do dresů SK Jatka, neboť jsme si chtěli udělat konečně společnou fotku (při letním turnaji jsme na to úplně zapomněli). Rozcivičili jsme se a rozděli jsme se do dvou týmů takto:
1.      Vojta Prinz, Štěpán Prinz, Honza Víteček ml., Michal Bedrna, Martin Bedrna;
2.      Bohouš Víteček, Vojta Víteček, Honza Víteček st., Aleš Martínek, Pája Martínek, Stefan Rigo ml. a st.
Vzhledem k tomu, že týmy byly promíchané, onzačili jsme se podle svých nejlepších střelců, tedy první tým byl tým Vojty Prinze a druhý Stefana Rigy.
Na začátku jsme se několik minut jen rozkoukávali, ale po chvíli se hra přeci jen rozproudila a Vojta Prinz měl záhy na svém kontě devět gólů. První poločas skončil 21 : 8 pro tým Vojty Prinze. Ve druhém poločase tým Stefana Riga přidal a zatlačil druhé mužstvo do obrany, ale ne vždy se mu podařilo zakončit. Zato tým Vojtěcha Prinze dával často góly z rychlých protiútoků. Proto konečný výsledek byl 43 : 17 pro tým Vojty Prinze. Vojta Prinz se stal také nejlepším střelcem se 17 góly.
Druhý zápas (Jarošov – hala):
Na druhý zápas bohužel již nedorazili Bohouš a Vojta Vítečkovi a také hlavní střelec, Vojtěch Prinz. Naopak nás posílil Bohdan Hroníček. Tento zápas již nebyl na góly tak bohatý, jako první zápas, na druhou stranu nebylo alespoň do poslední chvíle o výsledku rozhodnuto. Sestavy také nebyly po celý zápas stejné, ale právě s cílem dosáhnout vyrovnanosti mužstev jsme sestavy trochu měnili. Sestavy byly následující:
1.      Michal Bedrna, Stefan Rigo st., Bohdan Hroníček, Martin Bedrna, Pája Martinek;
2.      Štěpán Prinz, Stefan Rigo ml., Jan Víteček ml. a st., Aleš Martínek.
 
Cca po 30 minutách se Aleš Martínek vyměnil s Pájou a po dalších cca 15 minutách se Michal Bedrna vyměnil s Janem Vítečkem ml.
 
Zápas nakonec skončil 25 : 18 pro druhé mužstvo (Štěpán Prinz a spol.). Nejlepšími střelci byli Štěpán Prinz a Michal Bedrna, shodně s 9 góly. Obě mužstva měla shodný počet hráčů a hrálo se tedy bez střídání, což bylo sice fyzicky náročnější, ale také v důsledku toho musíme přiznat, že hra byla pomalejší. Střelecky se dařilo Pájovi, který vstřelil celkem 6 gólů, a tedy mnoho mu nechybělo, aby se stal nejlepším střelcem. Alespoň máme jistotu, že i mladší generace bude pokračovat.
 
Silvestr (Mutyněves – hřiště – led) :
K Silvestovskému zápasu jsme se sešli ve 14 hod. (slíbili jsme si, že příště začneme již ve 13h.). Účast tentokrát nebyla tak hojná, jak jsme zvyklí. Oproti předchozím letům se zejména nezúčastnili Bohouš a Vojta Vítečkovi, což jim připisujeme jako velké minus. Ještě větší mínus pak připusujeme stálici na mutyněveském nebi, Vaškovi Prinzovi, který se také nezúčastnil. Naopak velké plus patří Honzovi a Martinovi Kamenickým, kteří, ač bez řádné obuvy, se zůčastnili s velkým nadšením. Hříště bylo sice krásně bez sněhu díky traktorovému zásahu Aleše Martínka. Tento zásah měl ale bohužel i své negativum, neboť Aleš sníh odstranil již asi s dvoudenním předstihem a vzhledem k tomu, že v mezidobí vysvitlo i sluníčko, výsledkem bylo spíše kluziště, než fotbalové hřiště. Teplota vzduchu byla poměrně příznivá, cca minus 5 stupňů Celsia. Povrch se Aleš snažil ještě bezprostředně před výkopem vylepšit tím, že hřiště posypal pískem, efekt však nebyl příliš velký. A tak především poděkujme bohu, že jsme to ve zdraví přežili. Pro úplnost je třeba ještě dodat poznámku Bohdana, že do Mutyňky na Silvestra hrát fotbal přijíždí již po dvacáté první. A to rozhodně nejezdí od začátku. Jen kroniku máme vedenu již od roku 1982 a fotbal jsme v Mutyňce začali hrát již pár let před tím. Od kdy hrajeme na Silvestra, to přesně nevíme.
Sestavy:
1.      Jan Víteček st., Štěpán Prinz, Martin Bedrna, Michal Bedrna, Aleš Martínek, Jan Kamenický a Martin Kamenický (Sk Jatka);
2.      Stefan Rigo ml. a st., Bohdan Hroníček, Pája Martínek, Jan Víteček ml., Petr Martínek (Přespolní)
Hra byla zpočátku velmi vyrovnaná a vzhledem k povrchu i opatrná (do míče se málokdo trefil) a tak na první gól se čekalo poměrně dlouho, možná i 30 minut. Nakonec se první trefila Sk Jatka. Přespolní však záhy vyrovnali a dokonce se ujali vedení na 2:1. Sk Jatka vyrovnala, do vedení šli však opět Přespolní. Po té se však konečně Jatka vzpamantovala a začala střílet a její gólový náskok narůstal. SK Jatka nakonec vyhrála 10:7. Ke konci se již tradičně rozstřílel Aleš Martínek a dal také vítězný gól. Za zmínku pak ještě stojí, že jsme v průběhu zápasu nalezli již dávno ztracený míč z letního turnaje. Bohužel však mrazy na něm zanechaly stopy a tedy přeci jen naší neschopnosti nalézt ho dříve můžeme litovat. Nicméně podstatné je, že se skutečně jen ztratil a tedy, že si ho nikdo z účastníků turnaje neodvezl, což je zjištění rozhodně příznivé.
Tedy děkujeme za účast a přejeme hodně sportovních úspěchů do dalšího roku, hlavně se všichni pořádně připravte na 3.ročník SK JATKA CUPU.
SK JATKA MUTYNĚVES
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář