Jdi na obsah Jdi na menu
 


3.ročník SK JATKA CUPU je za námi

28. 7. 2011

 Vážení příznivci fotbalu v Mutyněvsi,

nejdříve se musím omluvit, že tyto řádky píši až s více než třítýdenním odstupem od 3.ročníku SK Jatka cupu. Je zbytečné to jakkoliv zdůvodňovat, neboť všichni jste přesvědčeni, že důvodem je fiasko domácího týmu na letošním ročníku. Tak jen konstatuji (i když zbytečně), že to není ten pravý důvod, i když samozřejmě o úspěchu se píše lépe než o neúspěchu. Tak tedy.
               3.ročníku se zúčastnilo dokonce sedm týmů a došlo tak k dalšímu nárůstu účastníků. Začali jsme proto již v 11 hodin, zachovali systém každý s každým, ale délku jednoho utkání jsme zkrátili na 18 min. Končili jsme kolem 18 hodiny, což bylo tak akorát. Počasí celkem vyšlo, vyrušily nás jen asi tři dešťové přeháňky, které se ale daly vydržet. Mohlo být snad trochu tepleji, zvláště pro diváky, na druhou stranu mělo počasí efekt na spotřebu piva a klobás. Klobás se snědl zhruba trojnásobek loňského množství (1.ročník do statistik nepatří pro jeho předčasné ukončení) – více než 120, naopak pivo se téměr nepilo a museli to dohánět domácí až po skončení turnaje (což ale nebyl zas takový problém, zvláště pro ty takříkajíc kmenové domácí). Ke ztrátám je nutné přičíst zničený „piknikový“ stan, který odvál jeden větší poryv větru.
               Pokud jde o sportovní stránku věci, resp. o statistiku výsledků je nejjednodušší odkázet na web vítězů letošního ročníku http://www.skzradlice.estranky.cz/, kde zvláště o vítězích a jejich hře se dočtete vše. Samozřejmě ale i zde uvádím alespoň hlavní statistiku:
1. SKZ Radlice
2. Veselý Mix
3. SK Motorlet
4. Ratmírov
5. Jindřiš
6. Hospříz
7. SK Jatka Mutyněves
 
Průběh turnaje byl letos opravdu zajímavý, neboť první polovina vyznívala zcela jednoznačně pro SK Motorlet, který si na své konto bezproblémů připsal vítězství v prvních třech zápasech. Pak však našim mladým přeci jen začaly ubývat síly a druhá část jim již zdaleka tak nevyšla, když prohráli i, s nakonec posledními, domácími. Konečným výsledkem pak bylo stejně, z mého pohledu, perfektní třetí místo. Konečný vítěz, SKZ Radlice, naopak zpočátku jako favorit vůbec nepůsobil a vítězství udělal až v posledním utkání s Veselým Mixem. Pomohli jsme jim nakonec i my, jako domácí, když jsme s nimi poměrně nešťastně 0:1 prohráli a naopak jsme využili úbytek sil Motorletu a ten v závěru turnaje porazili stejným rozdílem 1:0 (příště musíme trochu taktizovat, a, nám samozřejmě daleko sympatičtějšímu týmu, Motorletu spíš pomoci ). Dramatický průběh turnaje dokresluje i to, že ještě dvě kola před koncem na celkové vítězství aspirovaly čtyři týmy. Byl jsem tak atakován některými ambiciózními účastníky  dotazy na řešení situací při rovnosti bodů, vzájemných zápasů apod.
 
Myslím, že pozitivně lze hodnotit účast dvou profesionálních rozhodčích, i když, z mého pohledu, mohli pískat trohu přísněji a předejít tak několika zcela zbytečným konfliktním situacím. To je ale zcela subjektivní a dodatečné hodnocení. Na hřišti samozřejmě platí (a to bych rád i zde některým účastníkům připomněl), že rozhodčí má vždy a v každém případě pravdu.
 
Samozřejmě se nemohu vyhnout alespoň krátkému hodnocení výkonu domácích. Poslední místo se určitě nedá nazvat jinak, než fiasko a to zvláště po vítězstvích v předchozích dvou ročnících. První chybou bylo, že jsme velkoryse Motorletu půjčili jednoho hráče. Dále jsme pak podcenili taktickou přípravu, a to zejména obsazení postu brankáře, když jsme ideální sestavu vlastně našli až v posledních dvou utkáních. Nakonec nás zcela zklamala fyzická kondice dvou našich dorostenců, na jejichž výkon jsme naopak sázeli a očekávali jsme v nich oporu. Do budoucnosti se tedy musíme zamyslet, zda si můžeme dovolit pouštět naše kmenové hráče na hostování a naopak se možná porozhlédnout po nějaké posile.
 
Jinak se chci vyhnout jakémukoliv subjektivnímu hodnocení výkonů ostatních účastníků. Jen konstatuji, že mně osobně si získal tým Ratmírova, který se sice příhlásil na poslední chvíli (a to doslova – jeho přihláška dorazila necelých 24 hodin před zahájením), ale k turnaji přistoupili přesně podle mých představ. Přisli si zahrát a pobavit se a byli tzv. nad věcí. Po zásluze také obdrželi cenu pro „nejsympatičtější mužstvo“.
 
Jinak jsme se snažili obstarat a rozdat cen co nejvíce, aby byli pokud možno všichni spokojeni a vůbec zorganizovat turnaj co nejlépe. Zda se to podařilo, nemohu hodnotit já. Jen věřte, že na organizaci se podílela většina z domácích a není to úplně jednoduché, jak by se mohlo zdát. Škoda jen, že nebyl větší zájem o cenu „fair play“, nebo alespoň jsem měl ten pocit.
 
Ještě je třeba zmínit historický mílník, když o našem turnaji dokonce vyšla zpráva v místních novinách. Stalo se tak zásluhou SKZ Radlice. Článek si můžete přečíst na http://jindrichohradecky.denik.cz/zpravy_region/jatka-v-mutynevsi-ovladli-fotbaliste-20110706.html. Je to sice spíše „one man show“, než novinový článek, ale i přesto patří bezpochyby do naší kroniky.
 
Pokud jde o příští ročník, určitě se budeme snažit ho opět zorganizovat a budeme rádi, když všichni přijedete. Chtěl bych změnit systém tak, že bude 8 účastníků rozdělených na dvě skupiny, ve skupinách se bude hrát každý s každým a po té o umístnění. To by měl být definitvní formát turnaje, další rozšiřování je samozřejmě nemyslitelné. Takový nový systém by ale umožnil trochu prodloužít délků zápasů, a přesto by turnaj nemusel být zdlouhavý (ani pro účastníky, ani pro diváky). V příštím týdnu připojím ještě několik fotek pro Vaše pobavení.
 
MB
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

uf college essay d10giz

(Eugenesnick, 6. 4. 2023 6:16)

You actually stated this fantastically!
science dissertation https://hireawriterforanessay.com how to write informative essay https://essaywritingservicelinked.com

Turnaj

(Sk Jatka, 22. 4. 2012 13:58)

Už se těším na 4 ročník :) Už se to plánuje kdy to tak cca bude ? :)