Jdi na obsah Jdi na menu
 


IV.ročník SK JATKA CUPU-hodnoceni

A je to zase za námi. IV. Ročník SK Jatka Cupu.

Nejprve statistka:

Den konání: 30.6.2012 od 10,30 hod.

Zúčastnilo se 5 mužstev a konečné pořadí bylo následující:

1.       1. SKZ Radlice

2.       2. Skvadra

3.       3. SK Motorlet

4.       4. SK Jatka

5.       5. Ratmírov

Systém: Hráli jsme každý s každým, 2x12 minut, při remíze (byla jen 1x) pokutové kopy.

Počasí: suché africké tropy (střídá se to, příští rok očekávejte deštivo – bouřky).

Občerstvení: skvělé, v čele s kulturistou Jirkou Římalem doplněným mutyněveskými vílami Monikou Vítečkovou a Veronikou Blažkovou, kteří měli v zádech dokonalé materiální a odborné zabezpečení poskytnuté Alešem Martínkem – vyznamenání a díky všem.

Organizace: dokonalá, vedená speekrem Alešem Martínkem.

Hráči: obdivuhodní, občas i běhali a pokoušeli se hrát kopanou.

Domácí mužstvo: lepší než loni, zřejmě v důsledku promyšleného koučování trenérem seniorem a nehrajícím kapitánem Hugem Vítečkem (koučoval s nadhledem, v naprostém klidu každému trpělivě vysvětloval, jak má hrát – zvláště mu závidím jeho trpělivost se svým synem, tu já se svým nemám).

Pohár fair play: Nebyl. Po loňských zkušenostech jsem ho nekoupil, neboť o něj nikdo neměl zájem. Dal bych ho ale Skvadře, hráli v pohodě a v klidu, opravdu pro zábavu (a nechali si dát od nás víc než bůra a ani jim to nevadilo - možná).

Důtka:  Mužstvu Hospříze. Ještě ráno v den turnaje potvrdili, že přijedou a pak nedorazili. Důvody ani nestojí za napsání. Věřím, že je příští rok nahradíme spolehlivějšími účastníky.

Hřiště: jako beton, ale jinak ani neznám tolik superlativů pro jeho popis. No prostě úžasné, skvělé, famózní, anglické, trochu do kopce a až na několik spoustu hrbolů, rovné. Myslím, že většina účastníků na něčem tak skvělém doposud nehrála.

Hosté a diváci: Bezvadní, v čele s panem starostou, panem Tóthem, který nás příjemně překvapil, přijal naše pozvání, provedl slavnostní výkop, daroval nám 2 míče – jeden do hry a jeden pro vítěze, láhev šampaňského (která skončila u mě a určitě jí vypijeme) a pobyl s námi myslím déle, než sám čekal. Děkujeme. Diváků nebylo moc, ale kulisu vytvořili. Někteří vydrželi ve stoje celý turnaj bez jakéhokoliv občerstvení, což bylo také obdivuhodné.

Rozhodčí: Chválím více než loni, uměli i pískat a jedním z nich byl ten náš nehrající kapitán s nadhledem a bez nervů.

Nejlepší hráč: Zcela jednoznačně Aleš Martínek, běhal v tropech jak za mlada, což jsem při jeho atletické postavě a totálně nulovém tréninku v průběhu celého roku obdivoval a nechápal. Když pak nakonec vystřihnul téměř dokonalý přemet, oněměl jsem.

Nejlepší střelec: Štěpán Prinz, zcela zaslouženě, zvláště zápas proti Skvadře mu vyšel dokonale, bohužel se při něm trochu vystřílel a pak mu již štěstí v zakončení v dalších zápasech chybělo.

Nejlepší brankář: Brankář SKZ Radlice, něco jako Petr Čech, za dobrou obranou je nejlepší každý.

Nejlepší mužstvo: Asi zaslouženě SKZ Radlice potvrdili loňské vítězství. Myslím si, že jejich výkon byl nejvyrovnanější a proto po právu vyhráli. Ostatní účastníci měli příliš velké výkyvy, než aby mohli pomýšlet na vítězství (jako např. druhá Skvadra, vyhrává a pak dostane 1:6 od domácích. No jo, ale Ti domácí byli fakt dobří).

Vrchol turnaje:  Samozřejmě poslední zápas mezi SK Jatka a SK Motorlet. Je to vždy trochu derby, neboť jim už druhým rokem půjčujeme na hostování našeho odchovance Bedyho, a tak, abych nepřišel o zbytek svých kamarádů, dohodli jsme na začátku plichtu. Pak jsme již hráli jen fotbalově úžasnou exibici pro diváky zakončenou penaltovým rozstřelem, jako třešňičkou na dortu. Ten jediný dohodnutý nebyl a já ho nezvládl. Chtěl jsem to dát do prava po zemi k tyči (ostatně jinak penalty nezahrávám), ale jediné, co jsem splnil bylo, že to šlo doprava.  Prostě, když je člověk s nervama v kýblu, tak je opravdu z té fotbalové brány hokejová.

Po turnaji:  Ani nevím, prý to bylo fajn, žádná ostuda. Když jsem se ráno probudil, svítilo sluníčko, tak to bude asi pravda.

A nyní krátké shrnutí.

Plánovali jsme 8 mužstev, 2 skupiny, prostě zpestření a nikoliv jen každý s každým. Ale jak se říká, člověk míní a život…. Týden před začátkem se odhlásil tradiční účastník Veselý mix, ráno, tedy v den konání turnaje ohlásil svoji neúčast nováček – spoluhráči Honzy Vítečka jun. a bez omluvy nepřijel tradiční účastník, družstvo Hospříze. Z mého pohledu bylo ale 5 účastníků lépe, než sedm, neboť délka turnaje byla při tropickém počasí takto zcela dostatečná. Jak již zmíněno shora, zahájení zařídil pan starosta. Po té se začalo hrát a hned první zápas byl zajímavý a měl i fotbalovou kvalitu. SKZ Radlice proti SK Motorlet. Mladíci z Motorletu byli v prvním poločase lepší a zaslouženě ho vyhráli 1:0. Jenže hráli bez střídání a v druhém poločase byl úbytek sil zcela patrný a začalo to být čekání na gól. Po asi dvou tyčích skutečně přišel a za chvíli druhý. Když pak v posledních vteřinách Bedy (Zdeněk?) zcela nepochopitelně netrefil prázdnou bránu, odveta za loňský rok se nekonala. Další zápasy přinesly bojovnost a občas i fotbalové momenty. Nemohu nezmínit naše (SK Jatka) totální vítězství v poměru 6:1 nad Skvadrou vedenou Davidem Mikšem. Hráli jsme prostě famózně a Skvadra jen výborně. Škoda, že jsme tento výkon nezopakovali v dalších zápasech. Turnaj byl vyrovnaný doslova do poslední vteřiny, že kdybychom v řádné hrací době porazili v posledním zápase SK Motorlet, skončili jsme druzí a nikoliv až čtvrtí.

Samozřejmě zvláštní odstavec musím věnovat domácímu mužstvu. Konstatuji podstatné zlepšení oproti loňskému fiasku. Mužstvo jsme vhodně doplnili a zdůrazňuji, že skoro výhradně z vlastních řad, tedy z Mutyňky – kromě gólmana, který hostoval (zde zvláštní poděkování Pavle Beníškové, roz. Římalové, že obstarala tak šikovného manžela do útoku).  Zlepšili jsme organizaci hry, kterou si vzal na starosti Štěpán Prinz a k čemuž samozřejmě přispěly i odborné rady t.č. invalidy Huga. Hugo jun. nám roste před očima (myslím fotbalově) a když Alešovi vydrží top forma, kterou předvedl, hledím k zítřkům s optimismem a nadějí.

Tedy, já letošní turnaj řadím k těm velmi zdařilým, možná jako nejzdařilejší. Děkujeme velmi všem zúčastněným. V příštím ročníku se přirozeně zaměříme na to, aby SKZ Radlice nezískali třetí vítězství (pokud přijmou naše pozvání i v příštím roce) a budeme se snažit náš fotbalový stánek dále zvelebovat, k čemuž nám dopomáhej…, asi, k čemuž nám přislíbil být nápomocen (alespoň radou J ) i pan starosta.

Přeji všem úspěšný zbytek sportovního roku. MB

P.S. Sledujte naše stránky, časem zde budou i fotky J

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky SK Jatka cup 2012

Komentáře

Přehled komentářů

Fotky

(JH, 2. 8. 2012 23:02)

Budou Fotečky z Turnaje ? :) Díky :)

SKZ RADLICE

(David, 17. 7. 2012 21:45)

Velmi vtipné a pěkné hodnocení, skoro jako turnaj sám. Ne, ten byl ještě lepší! Pořadatelé mají náš obdiv, který ostatně několik účastníků vyjádřilo v obsáhlém článku o SK JATKA CUPU na www.skzradlice.estranky.cz, kam se s komentáři připojili i hráči Ratmírova či Skvadry. Kdo setrvává na jihu Čech, ve středu 18. července vyjde o turnaji článek v JINDŘICHOHRADECKÉM DENÍKU. Moc děkujeme za pozvání a za rok rádi dorazíme. David, toho času v léčbě palce, zlomeného v duelu SKZ - Jatka.

Re: SKZ RADLICE

(Martin z SKZ, 18. 7. 2012 11:02)

Také já dodatečně děkuji organizátorům a všem účastníkům na hřišti i mimo něj za příjemný sportovní zážitek. Pokud bude kvalita turnaje stoupat stále tak rychle, stane se zanedlouho účast na turnaji záležitostí velmi prestižní a o soupeře nebude nouze. Příští rok velmi rádi s SKZ opět přijedeme změřit síly a když bude forma, pokusíme se i o zlatý hattrick:-). Všem přeji příjemné prázdniny a za rok v Mutyňce opět na viděnou!