Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlédnutí za ročníkem 2019

Letošní, tentokrát jedenáctý, ročník se nesl ve znamení velkého úspěchu po stránce organizační i herní. Počasí se k hracímu dni umoudřilo a kleslo z tropických veder na přežitelné teplo. Tedy jediný problém, kterému bylo za celý turnaj nutno čelit, byl neočekávaný příjezd neohlášeného týmu (tímto prosíme všechny, aby před samotným turnajem vždy potvrzovali svou účast některému z organizátorů). Nicméně tento problém vyřešil přestupový trh sám a přihlášená mužstva mohla akorát hlásit posily. Zbylo tedy původních 6 týmů a my mohli ustanovit nejspravedlivější možný systém - jednokolově každý s každým. Turnaj probíhal v následujícím složení:

domácí SK Jatka Mutyněves, historicky nejúspěšnější účastník SKZ Radlice, věčně druzí Leštiči, čerství vicemistři Hanspaulské ligy Lesser Side FC, technicky vyspělí Sokolíci a věčně slavící veteráni turnaje Hospříz

Z tohoto výčtu je patrné, že letos byla servírována kvalita po velkých porcích. Vždyť hned zahajovací zápas nabídl jeden ze šlágrů SKZ Radlice vs. Leštiči, kde bylo jasné, že se hraje o nejvyšší pozice. Tento i všechny další utkání se nesla v duchu fair-play a potyček, mimo těch fotbalových, bylo k vidění minimum. S přibývajícím počtem rozdaných bodů začal být patrný nevídaný úkaz - všechny týmy podávaly obzvláště vyrovnané výkony a nikdy neztratily ani bod s nikým, kdo se v průběžné tabulce nacházel hlouběji. S tímto trendem nám bylo jasné, že již naše předposlední utkání, hrané proti Leštičům, rozhodne o zisku titulu. To se nám překvapivým rozdílem 3:0 podařilo a my se mohli po dlouhých 5 letech radovat z mistrovského poháru, čímž jsme dorovnali 4 vítězství týmu SKZ Radlice (nutno podotknout, že 2 naše tituly jsou z divokých počátků - na jeden dokonce stačily pouze 2 výhry).

I letos nám fotbal kromě radostných okamžiků přinesl i bizarní momenty. Za jejich krále považuji náš zápas s Radlicemi, který jsme vyhráli pouze těsně (3:2), protože nám oba góly dokázal vsítit hostující brankář, přičemž jeden padl dokonce přímo střelou/odkopem až z jeho vápna. Za zmínku také stojí velice vysoká pyramida kelímků od piva vlastnoručně postavená a vypitá týmem z Hospříze.

Pro úplnost konečné pořadí:

1. SK Jatka Mutyněves

2. Leštiči

3. SKZ Radlice

4. Lesser Side FC

5. Sokolíci

6. Hospřiz

 

Letos dáváme k dispozici netradičně obsáhlou fotogalerii zde: https://skjatkamutyneves.rajce.idnes.cz/XI._Turnaj_Sk_Jatka_Mutyneves/

Nezbývá než se s 11. ročníkem Jatka Cupu rozloučit a doufat, že se v největším možném počtu opět sejdeme za rok.

SK Jatka Mutyněves

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář